Om mig: Konst, böcker, utställning och föredrag

Jag heter Ann-Christine Bergström och är uppvuxen i Surte utanför Göteborg. Min första träff med konstnärsvärlden var när jag under 9:an i grundskolan fick prya (som det hette då) hos en konstnär på västkusten i två veckor. Hos honom lärde jag mig de första grunderna i akvarellmålning. Det var en aha-upplevelse! Jag som alltid tyckt att jag inte kunde måla. 

Så småningom gick jag ett par akvarellkurser på kvällstid. På universitetet utbildade jag mig till läkare. Kanske var det under den tiden som mina egna krav på akvarellmålandet ökade? Det var bara de absolut bästa bilderna som dög. Till slut försvann glädjen med att måla. När jag gick i väggen och drabbades av en depression målade jag inte alls längre. Jag sade upp mig från arbetet för att komma tillbaka i lugn och ro i min egen takt. Under tiden började jag på vävkurs där jag gick i flera år. Jag älskar garner i olika färger och har genom åren köpt på mig ett litet lager. Inte förrän jag köpte vävstol och började väva större konstverk hemma förstod jag vad jag skulle ha lagret till! Jag gör även större konstverk på beställning.

Parallellt med konsten började jag skriva. Bl. a skrev jag en lättläst bok om min väg tillbaka, som heter ”Vila vid Guds hjärta” och säljs här på hemsidan.

De större konstverken visas på en vandringsutställning. Själva utställningen kostar ingenting att boka. I samband med utställningen säljs även mina övriga produkter.

Under de här åren har jag samlat på mig en hel del viktiga erfarenheter. Jag åker gärna ut och håller föredrag om dessa, både enskilt och i samband med utställningar. Föredragen kan utformas olika beroende på beställarens önskemål. Även heldagar med workshops kan anordnas. Jag använder gärna både ord, bild och i viss mån toner i mina föredrag för att de skall vara lätta att lyssna på och ta till sig.

Ann-Christine Bergström