Dagbok

Åter till hjärtat

2016 04 05 hjärtan 004De små hjärtana är mysiga att arbeta med! Jag knyter in små tussar av den fantastiskt mjuka angora-ullen allt eftersom den vävda botten blir färdig. Så här ser hjärtana ut innan de blivit friserade med sax och gaffel. Passar på att väva ett litet lager hjärt-tavlor så att vävstolen kan bli ledig för lite större arbeten igen. Läs mer om tavlorna och se fler bilder på sidan ”tavlor”. Där kan de även beställas.

/ Dagbok

I hamn.

IMAG2083 IMAG2088Ibland svänger livet fortare än vi vill. Det färdiga konstverket fick tyvärr användas som bårtäcke redan dagen efter att det blev klart. Den man som varit initiativtagare till bårtäcket hade avlidit. Det var en självklarhet att försöka få det färdigt till begravningen, och det kändes som en ära att få ha det med.

Inspirationen är hämtad från Bibelns sista bok Uppenbarelseboken, och varje liten del i designen har en symbolisk betydelse. Gå gärna in på Galleri och klicka på konstverket, för att se ytterligare bilder och läsa mer om den underliggande symboliken.

/ Dagbok

Broderat kors.

IMAG2078När konstverket används som bårtäcke är tanken att man skall kunna välja om man även vill smycka ovansidan med blommor eller personliga tillhörigheter. Eller bara med det broderade korset om så önskas. Därför är ovansidan enkel och diskret och korset, som ligger löst, kan flyttas så att det passar tillsammans med övriga utsmyckningar. Korset är broderat på fri hand på stramalj med flertrådiga yllegarner med inslag av guldfärgat garn.

/ Dagbok

Strålar och pärlor.

IMAG20712016 4mars 057 När kanterna och solen är på plats gäller det att få solstrålarna raka och jämna innan de sys på på samma sätt. Sedan är det dags att trä små glaspärlor på tråd som skall sys fast i en lång rad innanför kanterna. Med jämna mellanrum placeras större pärlor och stenar ut – tre pärlor och tre stenar på var sida.

/ Dagbok

Solen på plats.

IMAG2064Nu är det dags att mäta så att allt kommer på rätt plats. Den gröna kanten, guldbältet och solen. Allt sys på med sytråd för hand med (förhoppningsvis) osynliga sömmar.

/ Dagbok